Sveiki, kruasanų mylėtojai! Šiandien, sausio 30 dieną, švenčiame ypatingą dieną – Kruasanų Dieną! 🥐 Kaip švenčiate šią dieną Jūs? Jei dar neturite planų prisijunkite prie mūsų šventinės nuotaikos ir kartu bandykime pasigaminti skanius kruasanus patys.😊💖 Ir pasidalinkite įspūdžiais, ar jums pavyko pasigaminti kruasaną? 🥐🎉  

Ingredientai:

500 g miltų;

12 g druskos;

50 g cukraus;

7 g sausų arba

21 g šviežių mielių;

300 ml pieno;

300 g kokybiško sviesto;

1 kiaušinis.

 

Gaminimas:

1. Pirmiausiai paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską ir mieles. Supilkite pieną. Viską išmaišykite, išminkykite vientisą tešlą. Tada ją dėkite į aliejumi išteptą indą, uždenkite rankšluosčiu, pastatykite šiltai porai valandų, kol tešla pakils dvigubai.

2. Pakilusią tešlą išminkykite, kad iš jos išeitų oras. Vėliau ją suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 6 valandoms. Praėjus šiam laikui, tešlą išimkite, iškočiokite iš jos kvadratą.

3. Sviestą įsukite į maistinę plėvelę, padaužykite kočėlu, kad šiek tiek suminkštėtų. Jį dėkite į iškočiotos tešlos centrą ir aplankstykite tešlą ant sviesto per keturis kartus, pagal laikrodžio rodyklę. Tada apverskite tešlą užlenkimų puse žemyn, iškočiokite į pailgą lakštą, kiekvieną pailgos tešlos lakšto kraštą sulenkite iki vidurio, perlenkite pusiau – kaip knygą.

4. Šitaip sulankstytą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą. Palaikykite apie valandą. Išėmus tešlą iš šaldytuvo, ją vėl iškočiokite į pailgą lakštą, vėl užlenkite abu kraštus iki vidurio ir perlenkite kaip knygą. Tada dar kartelį suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite valandai į šaldytuvą.

5. Išėmus, tešlą iškočiokite, supjaustykite trikampiais. Juos susukite, pradedant ilgąja kraštine, ir suformuokite ragelius. Juos palikite pastovėti ir pakilti kambario temperatūroje apie porą valandų.

6. Pakilusius ragelius aptepkite plaktu kiaušiniu, o tada kepkite iki 190 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 minučių. Sumažinkite temperatūrą iki 170 laipsnių, kepkite dar apie 10 minučių, kol rageliai taps gražios auksinės spalvos.